maanantai 29. lokakuuta 2012

22. Sadonkorjuujuhla

Vietimme siis lauantaina sadonkorjuujuhlaa Palkkisissa, äitini ja hänen miehensä luona. Meitä oli siellä naapurin isäntä vaimonsa kera, tietenkin äitini ja hänen miehensä, me, pikkuveli, äidin miehen tytär ja poika vaimonsa kanssa, sekä vielä lisäksi oman mieheni veli vaimonsa ja lapsensa kanssa. Lapsia oli siis Aino jaa hänen serkkunsa A.

Syötiin hyvin ja nautittiin saunomisesta hyvässä seurassa ja oli pääsääntöisesti varsin mukavaa. Vaan kuten aina paikassa missä ihmiset ovat vahvoja mielipiteiltään ja saavat tuota voimajuomaa, niin syntyy varsin kovaäänisiä keskusteluita. Keskusteluissa ei sinällään ollut mitään vikaa, päinvastoin hyviä aiheita, mutta kun kaksi kovaäänistä huutaa toistensa päälle ja eivät anna muille suunvuoroa niin koko hommasta menee pointti.

Koska emme saaneet lapsenvahtia niin minä en tänä vuonna ottanut alkoholia alkumaljaa ja yhtä glögiä lukuunottamatta. Kiittelin taas alkoholiongelmaani (mikään ei maistu), koska puolesta yöstä alkaen Aino-neiti karjui kurkku suorana ettei tahdo nukkua ja että häntä ei ollenkaan väsytä. Olin juuri saanut iltapalani lautasele kun huuto alkoi. Aino onneksi suostui jäämään sänkyyn pötköttämään ja Lauri lauloi tuutulaulua ja kertoili vissiin tarinoita, että lapsi olisi hiljaa ja antaisi serkkunsa nukkua. Iltapalan jälkeen suuntasin itse nukkumaan Ainon viereen ja mylläystä ja höpöttelyä jatkui jonnekkin 2.30 saakka. Ja lapsi heräsi aamulla kesäaikaa hivenen ennen 6. Hieman väsytti. Onneksi kukaan ei nukkunut työhuoneessa joten saatoin laittaa yle areenasta pikkukakkosen lapselle ja koomailla itsekseni sen aikaa.Ja tässä vielä lopuksi saunareissun varrella otettu kuva Äitini kovertamasta kurpitsalyhdystä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti